Thursday, January 25, 2007

Kahden äidin kommentit lastensa refluksista

""Minun tyttäreni sairasti GER tautia, eli pahaa refluxia. Ilman oksentelua, ilman astmaa.
Silloin lääkärit sanoi että GER on niin salakavala, ja aiheuttaa niin paljon häikkää ylähengitystie-alueen sairauksia,
mm inf. astmaa, jopa korvatulehduksia, pitkittynyttää yskää, että jos olisi rahaa, mielellään aloittaisivat seulonnan .
Kun sydänlapsillä verenkierron, veren hapekkuuden häiriöiden vuoksi ruuansulatusalueen veren saanti on heikentynyt, on ruuansulatuskokonaisuudessaan heikko.
Ruoka sulaa huonosti, jää käymään mahalaukkuun ym. On erittäin tärkeää, että vatsa ja suolistobakterikanta olisi hyvää, ja sitä tulee korjata joka antibiottikuurin jälkeen !!!!!

Refluksia kannattaa epäillä ja korjata jos lapsella on hengitystie-ongelmia""


*** Ette ole ainoita, poikani on teidän poikanne kanssa saman ikäinen ja aina olen puhunut
lääkäreille että olisiko refluksia ni kukaan ei ole ottanut kuuleviin korviinsa.Nyt sit tämä yks allergologi tayssissa laittoi vasta eteenpäin ja sanoi vielä perään että tämä refluksi on todella
ali diagnosoitu tauti:)
:( että näin ***


- Kuinka sitten tätä saataisiin enemmän esille myös perusterveydenhuoltoon ( tk:t), kuinka moni korvakierteinen lapsi onkin sairastanut refluksia??, tai allergiaa??

Muoriska

2 comments:

mumma said...

Meidän tytöllä, joka on jo 28 vuotias on ollut pienenä refluksivaivaa. Silloinen lastenlääkäri Rantanen antoi hyvät neuvot. Lapsen sängyn pääpuoli nostetaan vaikka kirjojen kanssa ylemmäs. Lisäksi lapsi röyhtäytetään hyvin ja nukkumaan aina ensin vasemalle kyljelle. Primperaania sai hänkin lääkkeeksi. Aina kun nuha tulee on muutenkin lapsien sängynpäätyä syytä nostaa ylös. Jos osaa jo syödä purukumia, on se hyvä tapa pumpata kurkun ja korvan välistä putkea pysymään auki, niin ei tule niin helposti korvatulehduksia. Nämä viisaudet ovat sitten nenä-korva-kurkkulääkäri Heikkilän.

Näitä konsteja voi ainakin kokeilla. Jos ei ole hyötyä niin ei ole haittaakaan.

Suomen Refluksi said...

Hei!

Oletko jo poikennut tuolla uudella palstalla?

Samoista syistä mitä tuossa kirjoittelit, refluksista on perustettu nyt marraskuu 2009 vihdoinkin uusi iso sivusto (www.refluksi.fi), jossa on myös perustietoa lasten refluksista. Se on aktiivinen palsta, jossa on tosiaankin tietoa sekä potilastarinoita, linkkejä refluksiyhteisöihin, keskustelupalsta, kuvagalleria ruokatorvesta ym.

Jos vielä luet tätä, tule piipahtaan siellä. Toivottavasti lasten refluksitilanne ok. Täällä aikuisten puolella vedetään happosalpaajaa ja Gavisconia tiukan ruokavalion kanssa :-) ...

Terv. Suomen Refluksi/ Ylläpito