Wednesday, December 20, 2006

Tervetuloa keskustelemaan !

Tämän blogin tarkoituksena on tuoda julkisuuteen tietoa lasten refluksista, joka tautina on alidiagnosoitu.

Tänne pyrimme keräämään tietoa lasten refluksista ja täältä on mahdollista saada vertaistukeakin .


Muoriska, mode

2 comments:

Ansku86 said...

Meillä poika oksentelin aika paljon ensimmäiset puoli vuotta. käytiin lääkärillä useampaan otteeseen mutta ei kuulemma ollut syytä huolestua sillä mahaportti ei ainakaan ollut ahdas. Meitä ei aluksi uskottu sillä poika on ensimmäinen lapsemme. sanottiin vaan että "vauvathan puklaa". No, emme siis osanneet edes kuvitella mitä pojalta löydettäisiin myöhemmin. 8kk iässä pojalle tuli limaoksennuskohtaus jonka vuoksi jouduttiin lähtemään ambulanssilla sairaalaan. siellä tutkittiin limaisuuden syytä eikä löytynyt muuta kuin pieni palleatyrä, vaikea refluksi ja paha ruokatorvitulehdus. olimme luulleet pojan ham,paiden puhkeamisen olleen syynä hänen huonoon syömiseensä, sillä ikenet olivat todella kipeät. saimme aluksi lääkityksen Losec Mups + Zantac + Prepulsid jolla tilanne ei kuitenkaan lähtenyt korjaantumaan. päädyttiin fundoplikaatio-leikkaukseen pojan ollessa 11kk. jo kuukausi enne leikkausta jouduttiin laittamaan nenämahaletku koska poika ei tietenkään suostunut syömään. Rintaa kyllä imi mielellään mutta eihän se enää riittänyt. leikkauksen yhteydessä pojalle tehtiin gastrostooma johon tälläkin hetkellä tiputellaan Minimaxia. Nyt poika on 13kk. Tuo vaikea refluksi oli estänyt poikaa liikkumasta ja aluksi hänellä epäiltiin hypotoniaa. me tiesimme kuitenkin ettei pojalla sitä ole sillä jaloissa, leuoissa ja käsissä on voimaa kuin pienessä kylässä ja vatsa sekä selkä olivat heikoilla. näin jälkikäteen ajateltuna se on aivan loogista sillä aiheuttaahan refluksi ja palleatyrä aikamoisen kivun joka taas estää poikaa harjoittamasta lihaksiaan. refluksin epäilemistä vaikeutti kuitenkin se, ettei poika kitise koskaan eli emme osanneet sellaista epäillä alkuunkaan.

Toivommekin jo toista lasta ja onneksi meillä on nyt omakohtaista tietoa näinkin yleisestä vaivasta sillä jos ja kun saamme lisää lapsia niin osaa ainakin epäillä refluksia jos jotain vaivaa lapsella on. Tk:ssa ei tiedetty tästä mitään! Kyllä toivoisin että tällainen pienen lapsen elämää rajusti rajoittava vaiva voitaisiin todeta ajoissa!

Ansku86 said...

vielä jatkoa edelliseen:
vielä tälläkään hetkellä poikamme ei pääse liikkeelle, mutta tuskin johtunee enää refluksista sillä siitä ei enää viime gastroskopiassa ollut viitteitä. Lähinnä johtuu gastrostoomasta ja letkuruoan tuhtiudesta.
on tietenkin turhaa jossitella, mutta jos vaivat oltaisiin todettu ajoissa olisi poika säästynyt paljolta.. Onneksi on näitä saitteja joista saa tietoa! :)